Tips oss:
Tips
74 39 60 50
Kontakt
Artikkelen fortsetter etter annonsen.
Magnus Rønningenn og Sigurd-Otto Strøm har vært i bresjen for ungdomsgjengen som har jobbet på dugnad for diskgolfbanen. Foto: Lillian Lyngstad
Et stort dungadsarbeid ligger bak det faktum at Kolvereid nå har fått en egen diskgolfbane som åpner nå på lørdag. I spissen for dette arbeidet har en gruppe driftige, diskgolfspillende ungdommer stått.
Lillian Lyngstad
Publisert: 29.05.2024 kl 12:15
Sist oppdatert: 29.05.2024 kl 13:22
Kolvereid vel har lagt ned mye arbeid i utfartsstedet Lissbjørkneset de siste årene. Nå er også en diskgolfbane, eller frisbeegolfbane som det også kalles, bygd på dugnad.
Gjennom mange år har Kolvereid vel hatt disposisjonsrett over dette området. Det er en kommunal eiendom, men det er skrevet en avtale om at Kolvereid vel skal ta vare på og utvikle dette til et friluftsområde, og det har de gjort. For et par år siden fant driftige sjeler i velforeningen ut at man ville utvikle det videre. Da ble det kastet fram en del ideer. Det startet med ideen om at dette skulle bli verdens beste badestrand, og det gikk ikke på at man skulle ha fineste sandstranda, men da var det snakk om innhold. Da kom frisbeegolf som et forslag. Det ble godt mottatt. Det endte med at ballen ble spilt ut til ungdommene, som gjerne ville være med og bidra.
Magnus Rønningen og Sigurd-Otto Strøm har vært i bresjen for ungdommene, sammen med folk i prosjektgruppa for Kolvereid Vel, som har stått på sent og tidlig for dette prosjektet. Prosjektet har blitt til en bane med 12 kurver - fordelt på en strekning på 500 meter når man legger sammen alt. Avstanden fra platåene til kurvene er mellom 30 og 83 meter.
- Det er en ratig sport som alle kan være med på, mener Magnus.
- Det er en enkel aktivitet, og det er for alle. Dette er et fantastisk folkehelsetilbud, sier Magnus og legger til at sporten er blitt populær blant de unge.
- Vi har vært en del på banen på Varøya, og der er det ofte kø, så vi forventer og håper det blir kø her og. Det er veldig mange som spør om banen er ferdig snart. Vi opprettet ei side på Facebook denne uka, og etter et døgn var det 250 som hadde vært inne og fulgt sida, sier de og opplyser at det ikke har vært vanskelig å få folk til å stille på dugnad.
Mye skog er fjernet. Tømmer som er til overs er gitt til Laukvika gård. Foto: privat
Karene forteller at da de ble forelagt ideen om en bane dro de ned for å se hva som var mulig å få til.
- Dette var like før kolvereiddagene i fjor, så det har gått ganske fort egentlig ut ifra at vi hadde to-tre måneder med vinter og full stans, sier de.
Fordelen med denne banen er at den ligger lunt til nede i sjøkanten, og det legger seg lite snø her. På den måten kan den brukes omtrent hele året.
- Det blir forhåpentligvis et helårstilbud ja, sier Sigurd-Otto og forteller at det har vært et stort arbeid. De innrømmer at en periode så gikk de rett og slett på en ryddesmell, men nå har motivasjonen vært så høy at de nesten har bodd der nede. Torsdag var det rundt 20 som var med på duganden.
- Det har vært godt oppmøte av folk i alle aldre - fra barn til pensjonister - og stor framgang hver gang, sier de.
Folk i alle aldre har vært med på å ta i et tak. Foto: privat
Når de er ferdige med diskgolfbanen er de klare på at hjelpen ikke stopper med det fra ungdommenes side. Dette er bare en bit av alt som skal gjøres her. Det skal blant annet etableres flere grillplasser, det skal legges til rette for padlere og at de som sitter i rullestol kan få komme til fiskeplass her, og badestranda skal utvikles. Hele prosjektet Lissbjørkneset aktivitetspark har en ramme på fire millioner.
- Velet har hjulpet oss med å få dette tilbudet, så da hjelper vi dem, sier Sigurd-Otto og Magnus og forteller at det har vært en kjerne på sju ungdommer med på arbeidet i alderen 25-28 år. De kommer til å bruke banen aktivt selv, og de har stor tro på at det blir en del folk.
- Dette skal bli et lavterskeltilbud, og det er jo fint i et samfunn hvor det stadig er behov for å finne tilbud som ikke koster så mye, sier Sigurd-Otto. Det eneste man trenger en en disk som du får for et par hundre kroner.
Nå skal kurvene monteres på plass før banen åpnes på lørdag.
Anlegget ligger i strandkanten, og de har jo tenkt tanken at disker kan havne på sjøen, men tror ikke at det skal bli så store problem.
- Vi har latt det være igjen en del småbjørk som et skjold mot sjøen. Det skjermer både mot vind og mot å kaste på havet, sier de.
- Nå håper vi at mange kommer på åpningen på lørdag, og at folk hjelper oss å ta vare på dette og ikke ødelegger. Vi har lagt ned så mye tid og arbeid i dette at vi håper det blir tatt godt vare på. Men vi tror faktisk det blir så mye trafikk her at ikke folk rekker å ødelegge noe uten å bli sett. Vi tenker at mange i området vil bli glade for å få dette i nærheten, sier de og forteller at diskgolf er den idretten som vokser nest mest i verden etter padeltennis.
Det har vært en kjerne på sju unge med på dugnadene. Foto: privat
Magnus og Sigurd-Otto sier at de føler at de nå har fått gjort det beste ut av det området de hadde til rådighet, og det skal være baner som passer både for nybegynnere, og de som har holdt på en stund. De har rådført seg med profesjonelle under veis som har vært imponerte over det de har fått til her. Etter hvert vil anlegget også komme inn i appen som har en oversikt over alle baner i landet.
Lørdag er det klart for alle som vil spille. Da skal velet servere kaffe og noe å bite i, og da håper arrangøren at alle som er nysgjerrige på dette vil ta turen. Det vil også bli noen disker å få låne den dagen, så man kan få prøve.
Det er satt opp infotavler på hele området - ved hver post.
Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.