Tips oss:
Tips
74 39 60 50
Kontakt
Artikkelen fortsetter etter annonsen.
De norske eplene er helt enestående når det kommer til smak, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Norske epler er søte, sprø og saftige og nå finnes de i butikker over hele landet. Hvert år feires Epledagen siste tirsdag i september, - Altså i dag!
Publisert: 26.09.2023 kl 05:00
Sist oppdatert: 26.10.2023 kl 18:20
– Det er et nydelig mellommåltid, proppfullt av fiber og andre viktige næringsstoffer. Det er god grunn til å feire vår største frukt. Eplet er den frukten de fleste nevner først når de blir spurt hvilken frukt de liker best, forteller Gulbrandsen.
– Epler er også veldig anvendelig og kan brukes både i middagsretter, bakst, salater og desserter.
I disse regntunge høstdagene vi har om dagen ville det kanskje smakt godt med en varmende høstgryte med eple og purre. Bakst hører også høsten med. Har du prøvd eplesnurrer? Du vil garantert elske denne nydelige varianten av kanelboller.
Om du har mye epler hengene på treet i hagen, eller epler fra butikken du ikke får brukt; lag eplesmør da vel. Kjempegodt som pålegg på brødskiven eller som kakefyll.
Trenger du en skikkelig god siderett til f.eks kylling eller kalkun er denne retten med honningstekte epler og purre veldig smakfull.
Det er over 30 år siden Epledagen ble etablert i Norge av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Eplet er en frukt det finnes mange fun facts om: