Ytringen

Venter på AstraZeneca-vaksinen

Foto: AstraZeneca

Foto: AstraZeneca

Nærøysund kommune starter massevaksineringen i dag. I Leka kommune forventes det oppstart av massevaksinering når AstraZenecas vaksine blir tilgjengelig. Så langt har de ikke fått noe sikkert tidspunkt for dette.

Publisert:

Kommunelege Christer Rosqvist opplyser at det er laget innkallingsrutiner for innbyggerne når massevaksineringen kommer i gang. De vil bli oppdatert via telefon.

Kommunelegen har ikke sikre indikasjoner på hvor mange doser vaksiner som tilfaller Leka per uke i tiden framover.

– Da vaksineringen startet mottok Leka et hetteglass med seks doser. Det var da fire brukere som fikk vaksinen. De påfølgende ukene har Leka blitt tildelt to hetteglass som inneholdt totalt 12 doser. I uken som kommer forventer vi å få tre hetteglass med totalt 18 doser, opplyser Rosquist.

De er ellers i rute etter de anbefalte nasjonale prioriteringene.

Nå har alle beboere på Leka sykestua blitt vaksinert og noen av disse venter på sin andre dose. Leka følger de anbefalte prioriteringen.

– Det betyr at det forventes at gruppe to med innbyggere over 85 år skal kunne vaksineres i den kommende uken. Mest sannsynlig kan vi også starte vaksineringen i gruppe tre med innbyggere i alder 75-84 år, sier Rosqvist .

Ytringen har også kontaktet Bindal kommune om deres plan for videre vaksinering, men vi har ikke fått tilbakemelding innen deadline for avisa.