Ytringen

Oasen er stengt:

Namsos Svømmeklubb låner Nærøysunds nye basseng

Både trenere og utøvere er takknemlige for at de får låne bassenget i Nærøysund.
 Foto: Stine Vikestad

Både trenere og utøvere er takknemlige for at de får låne bassenget i Nærøysund. Foto: Stine Vikestad

Oasen i Namsos ble stengt en av de første dagene det skulle åpne etter jula. Det betyr at Namsos Svømmeklubb mistet sin treningsarena, men Nærøysund kommune kom de til unnsetning.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2022 kl 09:38

De får nemlig låne det nye svømmebassenget i Nærøysund arena, og har nå vært her for tredje gang. En av deres svømmetrenere, Annicken Tvete, forklarer at de har tett dialog med Rørviks Cato Nygård og at det var han som tipset de om den nye svømmehallen.

– Han tipset oss om at svømmehallen her var bra og gratis, noe som har mye å si for oss, sier svømmetrener Annicken Tvete.

– Siden det er barneidrett slipper vi å betale. Det er et fantastisk bra tilbud fra kommunen her og en fantastisk mulighet for oss når bassenget vårt er stengt. Det er gull verdt, fortsetter svømmetrener Torkild Tvete.

De vil også trekke fram resten av kommunen og spesielt Stine Barstad Holm for gavmildheten og hjelpen de får for å kunne fortsette med svømmingen.

Svømmer inn ukens treninger
Når Namsos Svømmeklubb låner hallen arrangerer de trening hele helgen. I helgen som var var de her for tredje gang. De har med seg A-, B- og C-gruppa. De eldste er med hver gang, men de yngre utøverne er bare med innimellom. Utøverne er fra 10-årsalderen og oppover.

Siden de kun har mulighet til å svømme i helgene, prøver de å samle alle treningstimene fra ukedagene til de tre dagene de er i Nærøysund. Det betyr at ed eldste utøverne skal svømme 40 000 meter i løpet av helgene. Når vi snakker med utøverne lørdag kveld er de godt i gang med etappen.

– Vi er veldig takknemlige for at vi får være her. Det er et stykke å kjøre, men det er bedre enn ingenting. Det er ganske godt å få svømme hele helga og når vi er ferdige med denne økten har vi svømt nesten 30 000 meter, sier Mathias Tvete.

– Til vanlig har vi åtte treninger i uken, forteller Marcus Tvete.

Mathias Tvete (16), Noah Laugen (15) og Marcus Tvete (16) svømmer 40 000 meter hver under treningshelgene.
 Foto: Stine Vikestad

Mathias Tvete (16), Noah Laugen (15) og Marcus Tvete (16) svømmer 40 000 meter hver under treningshelgene. Foto: Stine Vikestad

Overnatter i hallen
I helgen var det med så mange utøvere at det også ble med noen foreldre. Til sammen 30 personer overnattet i Nærøysund Arena.

– Vi kommer på fredagene og drar hjem på søndager, så sover vi på møterommene i hallen. Det er ikke en optimal situasjon for oss å være borte hver helg og å måtte kjøre så langt, men det er det ungdommene har lyst til å holde på med. Vi håper Oasen åpner snart, men det har blitt sagt at det skjer tidligst på høsten, sier Annicken.

Planen framover er å holde trykket oppe fram til påske, for i begynnelsen av april har de et viktig stevne.

– De har en vanvittig bra base og grunntrening så vi berger lenge på det. Vi kommer nok til å være her en del helger fram til stevnet også får vi se etter hvert hva vi kommer til å gjøre etter det, avslutter Torkild.