Ytringen

– Kua lager snø med munnen sin

Tvillingene Noah og Theo Lyhammer er sikre i sin sak: Det er kuene som lager all snøen som kommer ned. Det gjør de gjennom munnen sin.

Publisert:

– Det er snø. Vi liker snø. Da kan vi akebrett. Da kan vi skli med akebretten. Vi sklir i barnehagen. Det var snø hjemme også. Vi liker snø.

– Kan dere lage snømann?

– Ja, det blir det nå. Det kommer masse snø nå, sier Noah som er mest pratsom i starten, men bror Theo hiver seg ganske raskt med i samtalen han og.

– Det har vært snø før. For fire år siden Da var det snø her også. Det er jul snart. Da kommer julepakkene. Da skal vi åpne dem. Jeg ønsker meg heisekran som kan kjøre, sier Noah og Theo er enig. Heiskran er øverst på lista.

– Vi skal heise opp hus. Jeg har sett en heisekran. Heisekranen skal ta opp gavene. Jeg tro vi får såååå mye gaver, sier Theo.

– Kommer det julenisse til dere?

– Ja, han gir pakke til oss. Det finnes ekte julenisse. Det finnes hiv og hoi også. Det er kaptein Sabeltann, og han finnes på ekte. Han kjører en båt, er brødrene enige om.

– Jeg ønsker meg en liten hund. Vi har en hund også. Den heter Alvin. Den er snill. Vi bor på Rørvik. Vi kjører til barnehagen. Pappa kjører oss. Ikke jeg nei - bare pappan min, sier Noah mens Theo forteller at han skal jobbe med å kjøre heisekran når han blir stor.

– Jeg skal kjøre en liten heisekran. Jeg skal ha heiskran med hjul. Og så skal jeg ha firhjuling. Det har vi hjemme. Den har ikke dekk. Den har på vinterhjul. Det er jeg som kjører den på snøen.

– Hvor kommer snøen fra?

Snøen kommer fra skyene. Det er melk fra kuene, ser Theo og Noah er enige

– Så kommer det ut som snø. Så lager kuene snø med munnen sin. Det kommer nemlig snø ut fra munnen på kuene. Kuene kommer i barnehagen på natta for å lage snø.

– Vi har ikke så mange kuer hjemme. Vi har ikke noen kuer. Jeg ønsker meg kuer, sier Noah og forteller at han skal ha sååå mange kuer. Theo ønsker seg en liten ku.

– Jeg skal ha en sånn her liten ku. Det blir bare litt snø.

– Jeg skal ha masse kuer så får vi mye snø på oss. Det blir snø inne i fjøset også. Mø mø mø mø mø, sier Noah.

–bHva skal dere gjøre når det er snø ellers?

– Skli med akebrett. Skli med rompa.

Duoen begynner å bli ukonsentrert og vil nok helst dra for å skli.

– Vi er snart fire år. Jeg er ikke like gammel som pappa. Det sa pappa.

– Er dere tvillinger?

– Ja. Det betyr at vi er venner. Vi er født samtidig, sier de og forteller at de sov i magen og der var det mye plass. De kranglet visstnok en del, men var også venner.

– Da jeg var inni magen til mamma var jeg baby. Jeg var først ut, sier Noah før de løper for å skli på snøen som angivelig en ku har vært og laget i løpet av natten.