Ytringen

Hedret dem som har ferske fagbrev

Konsernsjef Are Brekk, motormekaniker Olav Sørhaug, industrimekanikere Falvio Albornoz, Simen Torsvik og June Øyen, og HR-leder Yngve Vikan.
 Foto: Stine Vikestad

Konsernsjef Are Brekk, motormekaniker Olav Sørhaug, industrimekanikere Falvio Albornoz, Simen Torsvik og June Øyen, og HR-leder Yngve Vikan. Foto: Stine Vikestad

På Moen Verft sin juleavslutning ble de som har tatt fagbrev hos dem i løpet av året hedret. Det ble også satt stas på Finn Åge Stieng som fikk gullklokka for tjuefem år tro tjeneste hos dem.

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2021 kl 14:42

I løpet av 2021 har June Øyen, Simen Torsvik, Øystein Grong, Flavio Abornoz, Patiwat Liaprakhon, Olav Sørhaug og Oliver Brasø tatt fagbrev hos Moen Verft. Blant de sju har alle andre enn sistnevnte valgt å beholde stillingene sine hos Moen Verft. HR-leder Ynge Vikan forteller at de er veldig fornøyd med at så mange vil fortsette etter lærlingtiden.

– 80 til 90 prosent av de som har lærlingplass her blir. Vi vokser mye og trenger rekrutteringen som er, sier han.

For noen av dem var det deres første fagbrev, men June, Simen og Patiwat tok deres andre fagbrev. De siste årene har det blitt tatt flest fagbrev som industrimekanikere, og 2021 var intet unntak. Yngve forteller at de prøver å få flere til å utdanne seg som industrirørleggere også.

– Vi må utdanne folk på de områdene vi ser det er behov. Vi kan ikke gå kun på det som populært, vi må tenke litt fornuftig, fortsetter han.

Hedret nye og gamle

– Tidligere har vi ikke vært flink nok til å hedre de som har tatt fagbrevet, men nå skal vi bli gode på det. Det er veldig viktig å synliggjøre hva de som har tatt fagprøven har prestert, sier Yngve.

Moen Verft holder til både på Kolvereid og på Ottersøy. I god korona-stil hadde de to juleavslutninger, en på hvert sted, men ble samlet gjennom et møte på storskjermen som hang på veggen.

Flesteparten av dem med ferske fagbrev var samlet på Kolvereid, men noen hadde allerede dratt hjem til jul. Gjennom storskjermen fikk vi også se at noen ble feiret på Ottersøy. Der fikk Finn Åge Stieng gullklokke for 25 år tro tjeneste. Finn Åge begynte på Moen Slip 1. oktober 1996

– Det har vært bra og lærerikt. Ingen dag har vært lik, sier Finn Åge.

På Ottersøy fikk Finn Åge Stieng gullklokke for 25 år tro tjeneste.
 Foto: Stine Vikestad

På Ottersøy fikk Finn Åge Stieng gullklokke for 25 år tro tjeneste. Foto: Stine Vikestad

Flest industrimekanikere

June Øyen er for tiden på fregatt i Forsvaret og dermed i permisjon fra Moen Verft. Da hun ble spurt om å komme på julelunsj, dukket hun likevel opp. June har tidligere tatt fagbrev som industrirørlegger og i januar tok hun sitt andre fagbrev som industrimekaniker. Hun visste ikke noe om den egentlige intensjonen de på slipen hadde.

– Det er veldig koselig, og samtidig artig å bli invitert til julelunsjen, sier June.

Flavio Albornoz tok et litt annet løp enn det vanlige lærlingløpet på 2 år i bedrift. Han tok også fagbrev som industrimekaniker.

– Flavio har brukt litt lengre tid, men har blitt veldig god på tiden han har jobbet og han har ventet lenge på fagbrevet, sier Yngve.

Olav Sørhaug tok fagbrev i motormekanikerfaget. Selv om han nettopp ble ferdig med fagbrevet har han vært lenge hos Moen Marin. Før lærlingtiden har han nemlig hatt flere praksisperioder der.

– Det virker som de har vært ansatte her i flere år når de har tatt fagbrevet, og det er en kjemperessurs som vi setter veldig pris på, fortsetter Yngve. Den siste blant de med nye fagbrev som var til stede var Simen Torsvik. Han hadde allerede fagbrevet som sveiser, og tok enda et fagbrev som industrimekaniker i januar.