Ytringen

Første runde lønningspils for nystartet musikerlag

Frode Nergård, Rune Olsen, Tor Erik Lysø og Rune Williksen utgjør sammen med Agnes Beate Hamland styret i musikerlaget.
 Foto: Lillian Lyngstad

Frode Nergård, Rune Olsen, Tor Erik Lysø og Rune Williksen utgjør sammen med Agnes Beate Hamland styret i musikerlaget. Foto: Lillian Lyngstad

Et musikerlag har sett dagens lys i Nærøysund. Rørvik Musikerlag er for musikere i hele distriktet og har øvingsrom for alle som vil i den tidligere gymsalen i Rørvikhallen. Nå satses det på å skape aktivitet og inntekt gjennom prosjektet Lønningspils, og første runde ble en braksuksess.

Publisert:

Rundt 150 personer betalte seg inn på arrangementet i Rørvik samfunnshus fredag kveld i regi av musikerlaget. Det var over all forventning og en god start for det nye tilbudet.

- Vi har et øvingslokale i gymsalen, og der skal det være mulig for alle som vil til å øve, men vi må ha inn noen kroner for å drifte lokalet. Det koster litt i husleie, strøm og utstyr så dette arrangementet er en dugnad for alle som bruker lokalet, sier leder i musikerlaget Rune Williksen. Med seg i styret i Rørvik Musikerlag har han Rune Olsen, Frode Nergård, Tor Erik Lysø og Agnes Beate Hamland.

Han forteller at de ikke har hatt så mye aktivitet i laget ut over det å ha åpnet lokalet for øving, men håpet er å få til mer i tiden framover.

Lokale Highwaymen var et av bandene som entret scenen fredag kveld.
 Foto: privat

Lokale Highwaymen var et av bandene som entret scenen fredag kveld. Foto: privat

- Vi håper at vi skal kunne kjøre Lønningspils flere ganger, og det trenger nødvendigvis ikke være på Rørvik hver gang, sier Williksen og forteller at det er cirka 30 medlemmer i musikerlaget, og disse representerer alt fra danseband til hardrock.

- Tanken er at vi kan få til et månedlig arrangement. Når du er ferdig med restaurantbesøket kan du gå hit og få en musikkopplevelse utover kvelden. Tanken er å lage flere muligheter for opptredener. Det er veldig mange som spiller, men få steder å vise seg fram, sier Tor Erik Lysø.

Williksen legger til at det er et ønske å fremme rekruttering og få inn midler til laget.

- Vi er også åpne for å ta imot sponsormidler slik som idretten blir sponset. Det er vanskelig hvis du er ung og vil spille. Du skal finne øvingslokale og ha instrumenter, noe som vanligvis koster mye. Så hvis vi kan tilby et sted hvor de kan møtes, så kan det bli en arena for rekruttering, mener lederen og forteller at om du har et band så kan du melde deg inn i laget, så får du tildelt øvingstid i den gamle Rørvikhallen.

- Det er fint å øve i gymsalen - det forstyrrer ingen, sier karene før de gjør scenen klar for kveldens første band. Første kvelden var det to band som skulle entre scenen - Even Fornes med band og Highwaymen.

Even Fornes med band.
 Foto: privat

Even Fornes med band. Foto: privat

Tore Gravseth og Frank Arild Hasfjord solgte billetter.

Tore Gravseth og Frank Arild Hasfjord solgte billetter.