Ytringen

Else ble takket av etter 42 år for landbruksnæringa

Else Restad hadde siste kaffepause med kollegaer på fredag. Fra v. Else Restad, Torny Myrvang, Eskil Skarstad, Bjørn Inge Lange, Ole Ketil Haugvik og Kjell Andersen.

Else Restad hadde siste kaffepause med kollegaer på fredag. Fra v. Else Restad, Torny Myrvang, Eskil Skarstad, Bjørn Inge Lange, Ole Ketil Haugvik og Kjell Andersen.

Sist fredag hadde Else Restad sin siste arbeidsdag ved Bindal kommune. Hun har vært fagkonsulent for landbruk siden 1978. Representanter fra næringa og kollegaer takket henne for innsatsen.

Publisert:

I disse tider handler det om å møtes i små grupper. Derfor ble det bare plan- og utviklingsavdelinga ved Bindal kommune som var samlet til en enkel lunsj da Else Restad hadde sin siste arbeidsdag. Tre bindalsbønder benyttet denne anledningen til å hedre konsulenten som nå går over i pensjonistenes rekker.

Støttet ung bonde

Hans Otto Helstad driver med kjøttproduksjon, Bernt Skarstad er grisebonde og Åsmund Myrvang driver med melkeproduksjon. De møtte opp og ville rette en takk for god hjelp og støtte til Else Restad.

– Vi vil gi deg en liten påskjønnelse for innsatsen. Du har vært flink til å passe på oss, og varslet oss når frister for søknader om tilskudd har nærmet seg. For egen del er jeg svært takknemlig for god hjelp og støtte da jeg brått måtte overta gården. Da gikk jeg siste året på ungdomsskolen og kunne lite om gårdsdrift, sa Bernt Skarstad som hadde med en ekstra gave i tillegg til en blomsterbukett.

Åsmund Myrvang overrakte blomster på vegne av det lokale bondelaget og ønsket Restad lykke til som pensjonist.

400 000 kilometer

– Vi er generelt for dårlige til å gi ros. Jeg vil takke deg for god hjelp og ønske deg lykke til videre, sa Hans Otto Helstad og hadde med kjøtt fra egen gård som avskjedsgave.

Else Restad (66) som bor på Foldereid har krysset fylkesgrensen til Bindal daglig og vært konsulent for bønder i kommunen siden 1978. Hun har dermed opparbeidet seg svært god lokalkunnskap i løpet av disse årene. En av hennes kollegaer hadde regnet ut at hun hadde kjørt 400 000 kilometer mellom Foldereid og Terråk i løpet av disse årene.

Da hun startet i jobben for 42 år siden var jobben statlig. I 1994 ble den kommunal. Da var det også om lag 160 bønder i kommunen. I dag er tallet redusert til 30 bønder.

– Jeg har vel pådratt meg en "yrkesskade" i løpet av disse årene. Når jeg møter bindalingene så tenker jeg sjelden på navn. Da er det gårds- og bruksnummer som dukker opp, sier Restad og ler.

Trives med baking

Hun legger til at det blir litt spesielt å gå over i pensjonistenes rekker, men hun har planen for pensjonistlivet klar.

– Jeg skal bygge meg et bakstehus på gården. Det er planen, sier hun.

De ansatte på plan- og utviklingsavdelinga takket av den avholdte medarbeideren med kake og kaffe. De siste årene har hun hatt ansvar for landbruk i en 80 prosent stilling, og 20 prosent har vært viet til økonomi i Bindal kommune.

– Hun har vært en stødig ansatt og vi kommer til å merke at hun ikke er her lenger. Vi har ofte sagt "bare spør Else" når det har vært noe vi har lurt på. Så jeg ser ikke bort fra at vi kommer til å ringe henne innimellom når det er noe vi ikke finner svar på, sier plan- og utviklingssjef Kjell Andersen.

Else Restads etterfølger er ansatt. Anders Kvaløy Olsen tar fatt på den nye jobben 10. mai.