Ytringen

Beforeigners - en forunderlig og underholdende serie

Foto: HBO Nordic/Eirik Evjen

Foto: HBO Nordic/Eirik Evjen

Det er meldt elendig vær de neste par dagene, så her kommer et forslag til hva man kan se på hvis man har Internett å streame med.

Publisert:

På uforklarlig vis dukker mennesker fra fortiden opp i sjøen i et lysglimt over hele verden. De kommer reisende fremover i tiden fra 1800-tallet, vikingetida og steinalderen. Disse folkene blir tatt i mot med blandede følelser og må integreres i samfunnet på et vis. De tidsreisende gir ingen forklaring på hvorledes eller hvorfor de har reist i tiden.

Serien følger etterforsker Lars Haaland spilt av Nicolai Cleve Broch. Han blir noen år etter at de første tidsreisende ankom teamet opp med Alfhildr Enginnsdottir (Krista Kosonen) som er den første politibetjenten fra norrøn tidsalder. De arbeider sammen om å løse en drapssak på en kvinne med steinaldertatoveringer i Oslo.

Alfhildr er en skjoldmøy som var gode venner med Tore Hund i fortiden, som er en velkjent mann fra norsk historie. I løpet av sesong 1 leter hun iherdig etter han.

Serien er både morsom, underholdende og spennende. Å få se Alfhildrs ansikt når hun prøver å ha på et bind under mensen i stedet for mose i trusa er et syn jeg unner alle. (Halv)nakne steinaldermenn forekommer også tidvis, dere er herved advart.

Beforeigners var den første norske serien som ble laget for HBO Nordic, og sesong 2 er nettopp ferdig innspilt.