Ytringen

8. november: Farsdag og bedre vær

Farsdag i dag. Skikken kommer fra USA i 1910, men mens de feirer den i juni så har vi lagt den til den andre helgen i november hvert år.PolitietNok en rolig natt i ytterdistriktet i følge operasjonssentralen.VæretTrøndelag: Vest eller sørvest ...

Publisert:

Farsdag i dag. Skikken kommer fra USA i 1910, men mens de feirer den i juni så har vi lagt den til den andre helgen i november hvert år.

Politiet

Nok en rolig natt i ytterdistriktet i følge operasjonssentralen.

Været

Trøndelag: Vest eller sørvest bris, fra i ettermiddag frisk bris på kysten, opp i liten kuling i nord. Skiftende skydekke. Enkelte regnbyger, snøbyger over 600-800 m.

Nordland: Vestlig frisk bris, fra i ettermiddag sørvest liten kuling, på kysten nord for Sandnessjøen økende til stiv kuling og i kveld periodevis sterk kuling. Regnbyger, snøbyger over 200-500 m. I ettermiddag overgang til regn, snø over 400-600 m.

Det blir en skyet eller delvis skyet vær dag i ytterdistriktet, med synkende temperaturer ned mot 4 grader midt på dagen flere steder. Vinden har roet seg ned og vil komme opp i lett bris på det sterkeste.

Det kan kommen noen dråper i kveld enkelte steder på indre strøk som Foldereid, Terråk og Bindalseidet.

Soloppgang: 08:25 og solnedgang 15:28 (Kolvereid).

Vei og strøm

Ingen planlagt eller uønskede veiarbeid i Ytre Namdal i helgen, og strøm er det i alle hus og hytter.

Les også:

(+) Hva gjør de gule stolene langs veien?

(+) 75 års båtteknisk karriere

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede ondsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

FosenNamsos sine rute som Holfes-Geisnes-Lund, Eidshaug-Gjerdinga og Borgan-Ramstad ber folk å om holde seg i bilene under overfart.

– For å minske smittespredning ombord, oppfordrer vi alle reisende til å sitte i sine kjøretøy under overfarten. Salong blir ikke fysisk avstengt og toaletter er fremdeles tilgjengelig, opplyser selskapet på sine nettsider.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Biden lovte å forende i seierstalen (NRK)

Droppet karantene og dro på hvalsafari - må betale 20.000 kroner hver (NRK)

408 smittetilfeller siste døgn (VG)

Dagen i dag

Den 8. november er årets 313. dag. Det er 53 dager igjen av året, og vi er i uke 45.

... i 1520 fant Stockholms blodbad sted som bestod av massehenrettelser etter at Christian 2 ble konge.

... i 1910 startet man å feire farsdag i USA. Der valgte man tredje søndag i juni, men i Norge feires den andre søndag i november.

... i 1965 ble dødsstraffen formelt opphevet i Storbritannia.