Ytringen

24. september: Dagen før dagen

Det har vært en stille natt i distriktet. I morgen går startskuddet for elgjakta og det er det nok mange som ser fram imot.VæretTrøndelag: Nordaust liten kuling utsette stader, frå i føremiddag stiv kuling. Regn. I ettermiddag dreiing til ...

Publisert:

Det har vært en stille natt i distriktet. I morgen går startskuddet for elgjakta og det er det nok mange som ser fram imot.

Været

Trøndelag: Nordaust liten kuling utsette stader, frå i føremiddag stiv kuling. Regn. I ettermiddag dreiing til søraust stiv kuling utsette stader. Etter kvart opphaldsver.

Nordland: Minking til skiftende bris. Enkelte regnbyger i nord, ellers stort sett oppholdsvær. Fra i ettermiddag økning til østlig stiv kuling utsatte steder. Etter hvert regn som brer seg i fra sør.

På morgenen i dag er vi nede i fem grader en del steder. Høsten er her.

Kilde: yr.no

Vei og strøm

Asfaltarbeid over Gråmarka fører til at det blir periodevis helt stengt på grunn av asfaltarbeid denne uke. Mandag til fredag fra 07:00 til 08:20, fra 08:30 til 11:00, fra 11:30 til 14:45, fra 15:00 til 16:50 og fra 17:00 til 19:00. Utrykningskjøretøy kan passere.

Ingen planlagt eller uønskede strømstans i Ytre Namdal.

Les også:

Torsdag og avisdag. I dag kan du blant annet lese historien omkring Ingeborg Holm, som ble tatt som gissel av Rinnan-banden og torturert av Gestapo. Du kan også lese om arkeologiske utgravinger i Bindal og om oppstart av elgjakta og mye mer.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede ondsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

Fra mandag og tre uker fremover vil hurtigbåten i Bindal byttes ut med MS Tosfart. Bilførende transport i perioden, utføres av Bragd.

Fra og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av oktober. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Første Ap-møte i Trøndelag etter bråket: Kjerkol og Giske vil ha en ny start for partiet (NRK Trøndelag)

Trump vil ikke garantere fredelig maktoverføring (VG)

Etter samtaler med Samferdselsdepartementet har Hurtigruten besluttet å redusere antall skip som opererer langs norskekysten. Hurtigruten vil nå kun drive med to skip. (TV2)

Dagen i dag

Den 24. september er årets 268. dag. Det er 98 dager igjen av året, og vi er i uke 39.

Jan og Jens har navnedag,

1493 – Christofer Columbus legger ut på sin andre reise til Amerika med 17 skip og 1200 mann.

1852 – Henri Giffard starter det første luftskipet fra Paris.

1912 – Norsk Sykepleierforbund blir stiftet

Kilde: Wikipedia