Ytringen

22. november: Fare for jordskred og mye vind i dag

Uværet fortsetter i dag. På Nærøysundbrua ble det klokken 08:23 målt 17,4 m/s, og det er gått ut gult farevarsel på lokalt kraftige vindkast 30-37 m/s langs de ytterste strøkene.PolitietNok en rolig natt for politiet i ytterdistriktet i ...

Publisert:

Uværet fortsetter i dag. På Nærøysundbrua ble det klokken 08:23 målt 17,4 m/s, og det er gått ut gult farevarsel på lokalt kraftige vindkast 30-37 m/s langs de ytterste strøkene.

Politiet

Nok en rolig natt for politiet i ytterdistriktet i følge politiloggen.

Været

Trøndelag: Sørvest liten storm på kysten i morgentimene, lokalt kraftig vindkast, dreiende vestlig og minkende til sterk kuling, i kveld stiv kuling. Regnbyger, snøbyger over 400-700 m. Utrygt for torden.

Nordland: Sørlig stiv kuling utsatte steder. Fra i formiddag vestlig stiv kuling lengst sør, ellers frisk bris av skiftende retning. I kveld nordvest liten kuling. Regnbyger, snø over 600-800 m. Mest nedbør i sør. Utrygt for torden i sør.

Det blir mye nedbør i dag i hele distriktet. Jo lenger inn i distriktet man komme jo mer regn faller det ned. Foldereid og Terråk kan få opp mot 12,3 mm i kveld, og i morgen tidlig blir det opp mot 18 mm. Temperaturen vil ligge rundt fem - seks grader.

Tidlig søndag er det meldt sørvest full til sterk storm storm 30 m/s, og lokalt kraftige vindkast 30-37 m/s langs de ytterste strøkene.

I tillegg er gult varsel for jordskred ettersom grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er allerede svært høy. Det ventes stedvis mye regn søndag, som sammen med snøsmelting, øker faren for jord- og flomskred i varselområdet.

– Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger på 175.no, er rådet fra meteorologene i dag.

For havstrekningen Rørvik - Støtt meldes det at det fra søndag morgen vil minke til vestlig kuling 15 m/s,

Soloppgang: 09:13 og solnedgang 14:45 (Kolvereid).

Vei og strøm

Det har ikke kommet inn meldinger om veiarbeid i dag.

138 abonnenter er uten strøm i morgentimene i områdene Hoflesja, Skaga, Strand og Øksninga, og i tillegg er fire abonnenter uten strøm ved Hundhammerfjellet.

Les også:

(+) Det blir julematkasser i Bindal i år også

(+) Har du sett gaupespor i Bindal?

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede onsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

– Vennesund-Holm Ruten innstilles inntil videre grunnet sterk vind og dårlig vær, melder TTS.

Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Både republikanere og demokrater stemte for legalisering av cannabis (NRK)

Norge går tom for influensavaksine (NRK Trøndelag)

Lasteskip fikk motorstans (VG)

Dagen i dag

Den 22. november er årets 327. dag. Det er 39 dager igjen av året, og vi er i uke 47.

... i 1962 opphevet USA blokkaden av Cuba etter at Sovjetunionen trakk tilbake våpen og rådgivere, og Cuba-krisen var avverget.

... i 1963 ble John F. Kennedy, USAs 35. president, skutt og drept i Dallas, Texas. Visepresident Lyndon B. Johnson overtok.

... i 1975 ble Juan Carlos innsatt som spansk konge etter diktatoren Francos død.