Ytringen

16. desember: I dag er det "Juletid"

Tallet er 16, og når vi åpner den luka er det tonene til Atle Pettersens versjon av "Book of love" som triller ut. På norsk har den fått tittelen "Juletid" og den kom ut i fjor. "The Book of Love" er opprinnelig skrevet av Stephin Merritt og ...

Publisert:

Tallet er 16, og når vi åpner den luka er det tonene til Atle Pettersens versjon av "Book of love" som triller ut. På norsk har den fått tittelen "Juletid" og den kom ut i fjor.

"The Book of Love" er opprinnelig skrevet av Stephin Merritt og først fremført av The Magnetic Fields, en amerikansk indiepopgruppe som ble grunnlagt og ledet av Merritt selv. Sangen ble sluppet i september 1999.

Siden har både Peter Gabriel og Gavin James gjort sine versjoner av låte.

Politiet

Nok en stille natt for politiet.

Været

Trøndelag: Vest og sørvest bris, på kysten i sør sørvest liten kuling først på dagen. Skyet. Perioder med regn, snø over 400-600 m. Fra i ettermiddag stort sett oppholdsvær sør for Trondheimsfjorden.

Nordland: Nordøstlig bris, periodevis liten kuling i Lofoten og Vesterålen. Mulighet for litt sludd eller snø på Helgeland, ellers opphold og til dels pent vær.

Det ser ut til å bli en kjølig men fin dag i ytterdistriktet. Er man heldig titter sola frem midt på dagen også. Starter med noen få plussgrader før det drar seg ned til rett under null grader til natten. Det er meldt flau vind det meste av dagen.

Soloppgang: 10:15 og solnedgang 14:02 (Kolvereid).

Vei og strøm

Det pågår veiarbeid i hovedgaten gjennom Kolvereid. Den er stengt for gjennomkjøring ved skolen. Kommunen håper å åpne opp igjen før jul.

Vegen til Kråkøya stenges grunnet anleggsarbeid fra 11.-16. desember. På grunn av gravearbeid på moloen til Kråkøya vil vegen over moloen bli stengt for all trafikk i perioden fra fredag 11.12.20 kl 0600 til onsdag 16.12.20 kl 1900.

– Går arbeidet hurtigere enn planlagt slik det kan åpnes for trafikk tidligere vil det bli kunngjort, melder kommunalteknikk i Nærøysund kommune.

Vegstengning i krysset Storgata – Johan Bergs gt/Jens Persa gt.

På grunn av anleggsarbeid blir Storgata bli stengt for all trafikk på strekningen fra Storgata 17 til og med krysset Jens Persagata og Hovdes gate i perioden fra mandag 14. desember klokken 7.00 til onsdag 16.desember klokken 16.00.

Trafikk vil kunne gå som normalt fra på strekningen fra Strandgata til Storgata 26 og ned Johan Bergs gate, samt fra Jens Persa gate og opp Hovdes gate.

Det er strøm til alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Kunne endelig erklære Nøkkrosa for åpnet

(+) Fylkesrådet bevilger 488.000 til rehabilitering av kai

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede onsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

Alt av kollektivtrafikk skal være i rute.

Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Norge kunne vært 900 milliarder rikere (NRK)

Vil bygge nytt fylkeshus for 260 millioner for å komme nærmere Trondheim sentrum (NRK Trøndelag)

Sier nei til Biden-protester (VG)

Dagen i dag

Den 16. desember er årets 351. dag. Det er 15 dager igjen av året, og vi er i uke 51.

... i 1920 ble Kina rammet et kraftig jordskjelv Gansu-provinsen. 180.000 mennesker ble drept.

... i 1966 kom "Maos lille røde" ut i Kina.

... i 1998 fant den første utbetaling av kontantstøtten sted, med etterbetaling fra 1. august. Vel 3/4 av småbarnsforeldrene hadde valgt ordningen.