Ytringen

Vil begrense handelslekkasje med nye butikker

Elektrobutikken Power, med Børre Aspmo, vil prøve å stoppe handelslekkasje til Namsos og nettbutikker og blir den andre elektrobutikken som snart åpner i Rørvik.

Elektrobutikken Power, med Børre Aspmo, vil prøve å stoppe handelslekkasje til Namsos og nettbutikker og blir den andre elektrobutikken som snart åpner i Rørvik.

I Amfi-senteret og i Kiwi-bygget på Rørvik åpner snart to forskjellige elektro-butikker. Begge innehaverne håper å holde på kundene som fra før har dratt til Namsos eller handler på nett.

Publisert:

I Amfi åpner elektrobutikken Elon, med daglig leder Thomas Edvardsen.

– Kundene vil ha utvalg og sammenlikne pris, spesielt private kunder. Nå får de også muligheten til å sammenlikne produkt. Vi vil tilby kunder å oppleve det samme i Rørvik så de slipper å dra til Namsos, sier han.

– Elektrobutikker er et savnet tilbud og når vi åpner med vårt konsept blir dette et komplett tilbud for Nærøysund. Vi blir en bra stor butikk på 350 kvadratmeter, og det legges åtte millioner kroner i satsingen, foteller han. Elon bygger ut for fullt i Norge og har åpnet over 50 butikker. På hvitevarer er Elon Nordens største, ifølge Edvardsen.

– Namsos høyest

Edvardsen vil ikke se seg som konkurrent med Børre Aspmo, som åpner i elektrobutikken Power også på Rørvik.

– Også vi ser to butikker som et pluss. Hvis man leser statistikk, ser man at Namsos har en høy omsetning i varehandel per innbygger i forhold til folketallet. I Namsos omsettes det mer per innbygger enn i Trondheim. Vi tror det å være mest mulig tilgjengelig for kunden vil demme opp mot handelslekkasje til Namsos og andre. To butikker blir kjempespennende og jeg gleder meg skikkelig. Litt sånn skrekkblandet fryd, sier han.

– To butikker er et skritt på veien, og kanskje bevisstgjøres folk om lokal handel. Det er for sent å sette seg med PC'n for å kjøpe ny steikeovn på nett hvis den ødelegges julaften. Tre julaftener på rad har jeg åpnet butikken for å levere ut varer til folk som faktisk var i krise. Det får du ikke til på nett eller i Namsos en julaften, sier han.

– Ingen nettbutikk gir sommerjobb til ungdommen vår, og ingen nettbutikk sponser idrettslaget.