Ytringen

Spilte og sang nærmest så taket løftet seg

Lars Frank var vikar på klarinett og saksofon - og bedre vikar skal man vel lete lenge etter.

Lars Frank var vikar på klarinett og saksofon - og bedre vikar skal man vel lete lenge etter.

Ja, det var nesten så taket løfet seg i det bitte lille øyhuset på Gjerdinga da Tricia Boutté og Quintus inntok scenen med toner fra jazzens Mekka, New Orleans.

Publisert:

Quintus er ute på turne og besøker 20 steder på kryss og tvers i Trøndelag med sin konsert "En kveld i New Orleans". De har også vært innom både Bindal og Rørvik, men i en lang rekke av kulturhus og kirker på lista er det ett sted som skiller seg ut - nemlig det lille øyhuset på Gjerdinga, hvor så å si alle stoler var fylt for å ta imot gjestene.

Konserten her var et samarbeid mellom fylkeskommunen og lokale Maren Grønli Berg.

Fylkesmusikerne i Quintus slutter aldri å imponere. De skuffet heller ikke nå - denne gangen med et forskerket team med sangerinnen Tricia Boutté fra storbyen New Orleans. Det ser så lett ut når musikere av dette kaliberet setter igang, og man slipper å være usikker på om tonene kommer riktig ut. Her er det profesjonalitet t til fingerspissene - fra første til siste tone med Lasse Ehn på trommer, Elisabeth Fossan på trombone, Sturla Hauge Nilsen på trompet, Steffen Granly på tuba og Lars Frank på klarinett og saksofon.

Konserten tok publikum med på en reise i musikkbildet fra New Orleans med alt fra gladjazz til gospel.

Og publikum ga tydelig uttrykk for at de likte det de fikk høre - med både kraftige klappsalver og tilrop under veis, og derfor ble det også selvsagt rom for ekstranummer før ensemblet måtte pakke sammen for å ta ferja over til fastlandet og nye konserter.