Ytringen

Snøfotball - en kreativ aktivitet i koronatiden

Fulltreffer for målscoring i basketballnettet.

Fulltreffer for målscoring i basketballnettet.

Idrettskolen i Terråk IL har vært kreativ og lagt tilrette for utendørs aktiviteter denne vinteren. Da kulda kom i februar ble det fokus på skøyter, og det har blitt gjennomført skiaktiviteter. Nå er det tilbud om snøfotball i bingen på Helstad på mandager.

Publisert:

Denne vinteren har så langt hatt begrensede muligheter for gjennomføringer av tradisjonelle aktiviteter innendørs. Derfor har det lokale idrettslaget prøvd å tilrettelegge for aktiviteter utendørs. Den første kvelden med snøfotball ble gjennomført 15. mars til stor glede for ungene i klassetrinn 1.-7. ved Terråk skole. Det er planlagt flere kvelder med snøfotball.

Snøfotball og basketball

Med engasjerte rop og hurtige bein løper ungene etter fotballen i fotballbingen på Helstad. Snøen fyker rundt dem.

I overkant av 20 barn møtte opp til denne første kvelden med en ny vinteraktivitet. Det er også lagt inn litt basketball-trening for å få variasjon.

– Eg e no ikke så god te det her, sier en av jentene og sikter med ballen mot kurven. Det blir et perfekt treff, til stor jubel for både jenta og resten av gjengen.

Denne første kvelden er det mødene Silje Aune og Magnhild Myrvang som leder ungene gjennom snøleiken.

Trivsel og glede

– Jeg blir veldig engasjert sjøl også, det vel konkurransegenet mitt som slår inn, sier Magnhild Myrvang og ler.

Det er tydelig at ungene trives med samværet i slapsesnøen.

– Det er litt tungt å løpe i snøen, men det er veldig artig. Vi kaster litt snøball også, forteller Eva Myrvang, Adele Vollan og Ronja Johansen som har tatt en liten pause i aktiviteten.

May Lene Øren er medlem av styret i Terråk IL. Denne mandagen står hun på utsida av bingen og bivåner glade barn i lek.

– Her var det mye liv, og det er artig å se at ungene trives og har det artig når vi nå står i oppe i tid der alt er så vanskelig, sier Øren.