Ytringen

Snart feirer Ottersøy og omegn pensjonistforening jubileum

Fungerende leder Anne Lise Tangen, varamadlem Hildur Fallmyr og nestleder Arne Sigurd Antonsen gleder seg til feiringen.

Fungerende leder Anne Lise Tangen, varamadlem Hildur Fallmyr og nestleder Arne Sigurd Antonsen gleder seg til feiringen.

Ottersøy og omegn pensjonistforening ble stiftet 26. april 1981. 26. november skal de feire førtiårsjubileumet i Fjellvang.

Publisert:

Under jubileumsfeiringen vil det bli ønsket velkommen av fungerende leder Anne Lise Tangen og Hildur Fallmyr vil være konferansier for resten av kvelden. Det vil bli spilt taffelmusikk av Arne Martin Brun og Terje Sørvik skal lese opp jubileumsberetningen. Underholdningen kommer fra Kvernaviks spaserstokk og det blir så klart også middag, kaffe og gaveutdeling.

Ottersøy og omegn pensjonistforening har i alle sine førti år vært et aktivt lag. I starten hadde de hverken eiendeler eller startkapital, men det stoppet ikke Hildur Fallmyr og Ruth Fjær fra å opprette foreningen. Det første styret i laget besto av formann Anton Fosså og styremedlemmene Sverre Wold, Tordis Vågan, Ragna Holandsli og Fridtjof Solum. Siden oppstarten har det vært 10 ulike ledere, og noen av de har sittet flere ganger. Nå er Anne Lise Tangen fungerende leder og Arne Sigurd Antonsen er nestleder.

Den lokale pensjonistforeningen har stått på i mange ulike saker. I tillegg til å arrangere både korte og lange turer for sine medlemmer, arrangerer de julebord hvert år. På de fleste arrangementene får medlemmene både servering og underholdning. Flere ganger har de invitert viktige personer og ressurser til sine møter for å orientere om ulike ting, som blant annet politi og brannvesen.

De setter også krav til samfunnet som skal gjøre det bedre for ikke bare de eldre, men også resten av befolkningen. I 2009 tok de tak i en voksende irritasjon mot NRK som stadig henviste publikum til å sjekke saker på nettsiden deres. Det er mange eldre som ikke får til det, og det synes ikke foreningen noe om. Da NAV endret praksisen med å ikke sende meldinger på papir i posten lengre reagerte de på det, og jobbet for å gi de som ønsket papirpost det tilbake.