Ytringen

Seks konfirmanter valgte heimkommunen

Bakerste rekke (fra v.): Tor Erik Reppen, Arnsten Are Brun, Hallvard Jakobsen og Tore Hagen. Prest Tore Thomassen. Rekke 2: Jens Karsten Kjærstad, Oddvar Aardahl, Fred Tonny Hansen, Geir Tore Duklæt, Geir Lysfjord og Jon Charles Reppen. Foran: Olav Killingberg, Tove Randi Olsen, anonym, Monica Andersen, Tove Tveråmo, Kirsti Arnhild Hoff og Åsmund Nilsen.

Bakerste rekke (fra v.): Tor Erik Reppen, Arnsten Are Brun, Hallvard Jakobsen og Tore Hagen. Prest Tore Thomassen. Rekke 2: Jens Karsten Kjærstad, Oddvar Aardahl, Fred Tonny Hansen, Geir Tore Duklæt, Geir Lysfjord og Jon Charles Reppen. Foran: Olav Killingberg, Tove Randi Olsen, anonym, Monica Andersen, Tove Tveråmo, Kirsti Arnhild Hoff og Åsmund Nilsen.

Sommeren 1980 ble 17 ungdommer konfirmert i Leka kirke. Hvor tok disse veien etter fullført ungdomsskole, og hvor befinner de seg i dag?

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2023 kl 11:41

Tor Erik Reppen: Yrke: Maskinsjef på MF Leka, og er ansatt hos TTS. Gift med Rigmor Danielsen Reppen. Våre fire barn er født og oppvokst på Leka. Jeg bor fortsatt på Leka på Husby.

Arnsten Are Brun: Yrke: Driftsleder Datacenter. Jeg har samboer og vi bor på Hamar. Det foreligger ingen planer om å flytte tilbake.

Halvard Jakobsen: Yrke: Senioringeniør innen oljeservice og bor i Stavanger. Jeg jobbet først som mekanisk ingeniør i ei hjørnesteinsbedrift i ei lita bygd på Nordvestlandet, men flyttet etter hvert til Stavanger da mange jeg hadde studert med arbeidet der, og det var ordnede og gode forhold for ingeniører i oljebransjen. Jeg er gift og har to barn. Jeg synes Leka er ei fantastisk flott øy selvsagt, og tar meg i å si at jeg skal hjem ennå når jeg reiser dit. Men etter at yrkesveien er staket ut og familien er etablert med skole, aktiviteter og venner er det vanskeligere å se for seg at det blir flytting tilbake. Det blir vel for der meste ferieturer og så får man jo kanskje bedre tid om noen år.

Tore Hagen: Yrke: Paramedic/ambulansearbeider. Jeg har samboer og to barn, og vi bor på Leka. Vi har begge jobb på Leka, og har stort sett bodd på Leka siste 35 år.

Jens K. Kjærstad: Yrke: Bonde. Jeg har to barn, og bosted er i Gutvik fordi det er her jeg har jobben min, og det er her jeg trives. Da trenger jeg ikke mere.

Oddvar Aardahl: Yrke: Kommunedirektør i Leka kommune. Jeg er gift med Kari fra Mosjøen, og vi bor på Byåsen i Trondheim. Men jobben krever at jeg er mye på Leka. Der eier jeg gården Årdalsmoen etter mine besteforeldre. Vi har to døtre, Maren og Maja. Vi var vel opptatt av å ikke bosette oss så alt for langt unna våre foreldre. Jeg fikk meg jobb i Trondheim og det samme gjorde Kari. Vi bosatte oss i Trondheim i 1991.

Fred Tonny Hansen:
Yrke: Skipper i Redningsselskapet. Jeg er gift og bor på Spillum, og jeg har ingen planer om å flytte tilbake til Leka.

Geir Tore Duklæt:
Yrke: Blikkenslager. Jeg har samboer og to voksne barn. Bosted er i Namsos. Jeg flyttet til Namsos på grunn av jobben som jeg hadde på et tidligere tidspunkt. Som Nordsjøarbeider var det enklere å komme seg dit fra Namsos. Jeg har tenkt en del på å flytte tilbake til Leka, men jeg har ingen konkrete planer om dette akkurat nå.

Geir Lysfjord: Yrke: Fisker. Jeg er samboer, og bor på Rørvik. Jeg flyttet til Rørvik i 1998 på grunn av jobb.

Jon Reppen: Yrke:
Production Supervisor hos Altera Infrastructure, offshore FPSO (flytende oljeplattform red. kom) på Knarrfeltet. Jeg er gift og har tre barn og vi bor på Hell. Jeg bosatte meg der på grunn av jobben. Nå er vi på flyttefot til Stavanger. Det er ingen planer nå om å flytte heim, men tida får vise.

Olav Killingberg: Yrke: Driftsteknikker Indre Fosen kommune. Jeg har samboer og tre barn, og bor i Leksvik. Mine foreldre kom opprinnelig fra Leksvik, og min far hadde en bestyrerstilling på Leka. Nå er familien samlet her, så etter endt skolegang ble det naturlig å flytte hit hvor slekta er. Så jeg har ingen planer om å flytte tilbake. Men jeg hadde en kjempeflott oppvekst på Leka og mange å leke med.

Tove Randi Olsen: Yrke: Rådgiver innen arbeidsrettslige spørsmål. Er samboer og bor på Skogn i Levanger kommune. Vi bosatte oss der, for der fikk min samboer og jeg jobb når vi var ferdig utdannet. Jeg har ingen planer om å flytte hjem.

Monica Andersen: Yrke: Uføretrygdet siden 2003. Skilt, og bor i Oslo. Min datter Tiia Maria født 1990 bor også her. Jeg har ingen planer om å flytte tilbake til Leka.

Tove Tveråmo: Yrke: Regnskapssjef i Trondheim kommune, singel, og bor i Trondheim. Jeg bosatte meg her på grunn av at jeg ville bo i Trøndelag, og da var Trondheim det eneste alternativet ut fra min eks sine jobbpreferanser. Jeg har ikke planer om å flytte heim, jeg har bodd her så lenge at jeg har grodd fast her tror jeg. Men Ytre Namdal har mye vakker natur, og helt herlig å besøke nå det er godt vær. Jeg tror også at det kan være veldig godt å bo i Ytre Namdal, men da må man ha arbeidsplasser som gjør at ungdommene ser at det er mulig å etablere seg. Eller sagt på en annen måte - det må legges til rette for at ungdommen blir i distriktet.

Kirsti Audhild Hoff: Yrke: Personalkonsulent i Leka kommune. Jeg flyttet tilbake til Leka i 1993 etter 12 år andre steder i landet, og ble værende på grunn av jobb og familie. For tiden ikke gift eller forlovet.

Åsmund Nilsen: Yrke:
Ambulansearbeider i 20 år, og er også hobbybonde. Har samboer og en datter. Jeg bor på Leka. Familien min og jeg flyttet fra Steinkjer til Leka i 1979, fordi min far overtok et småbruk på øya. Siden falt det seg naturlig at jeg gikk landbruksskole med tanke på å overta bruket.