Ytringen

Olav beste jaktfeltskytter

Sist lørdag ble det avgjort hvem som er best med jaktrifla. Etter seks runder og en spennende finale stod Olav Myhre igjen som vinner. Tett etterfulgt av flere stødige skyttere.

Publisert:

Det var tett i toppen på resultatlista før den sjette og avgjørende runden i kampen om å bli beste skytter i Nærøysund. Derfor lå det nok en del spenning i lufta da skytterne møttes til dyst sist lørdag.

Først skulle runde seks avgjøres, og det var Tom-Roald Valø som avanserte mest i denne avgjørende runden. Med sine 15/12 treff klatret han opp på sammenlagt lista og sikret seg skive fire i finalen.

Olav Myhre er den som har vist gode takter i alle de innledende rundene, og i siste runde skjøt også han 15/12 treff. Men det var derimot Torvald Søraunet som ble vinner av sjette runde med hele 15/13 treff. Rolf Johansen plasserte seg trygt på en fin fjerdeplass etter sjette runde med sine 14/13 treff og etter endt skyting viste det seg at siste finaleplass gikk til Ida S. Kongsmo med treffene 12/8.

Det ble dermed en spennende finale om de gjeveste plasseringene. De åtte øverst på sammenlagt lista etter seks runder stod til finale. Olav Myhre hadde klart det beste utgangspunktet med sine 45 treff etter de tre beste rundene. Og han kastet ikke bort sjansene sine. Med 12 treff av 12 mulige og 6 innertreff ble sluttresultatet 57/6 treff og Olav kunne smile av tittelen beste jektfeltskytter i Nærøysund i regi av Vikna jeger – og fiskeforening.

Men det var flere som gjorde en utmerket finale med god skyting. Torvald Søraunet skjøt 12/10 treff og endte som nummer to sammenlagt. Tom-Roald Valø skjøt 15/9 i finalen og ble nummer fire sammenlagt etter finaleskytingen. Mellom der kom Rolf Johansen med 10/7 i finaleskytingen, men med bedre innledende runder kapret han trede plassen sammenlagt.

Det må legges til at Olav Myhre skjøt seg til en sikker andre plass under feltskyting dagen etter på Kolvereid.