Ytringen

Kristine er klar med digital revy i kveld

Årets julemeny under revyen har et bredt utvalg.

Årets julemeny under revyen har et bredt utvalg.

Flere generasjoner horsfjordværinger har opp gjennom årene vært involvert i julerevyene som UL Fønix tradisjonelt har framført fjerde juledag. I kveld blir både revysjef Kristine Kjeldsand og alle andre underholdt av en digital julerevy.

Publisert:

Ungdomslaget Fønix revygruppe hadde idemyldring tidlig i høst, og besluttet at årets revy skulle gjennomføres, men det måtte bli en digital utgave. Derfor streames revyen på UL Fønix facebookside i kveld til vanlig revytid.

Forskjellen blir imidlertid at i år kan alle aktørene oppleve revyen via egen skjerm. Potensialet for å nå ut til flere er også mye større.

En lang tradisjon

– Julerevy har en lang og fin tradisjon hos oss i UL Fønix. Til og med det året da det ble bygd nytt ungdomshus gjennomførte vi revyen. Men da ble det gjort i nabobygda Gutvik, sier revysjef Kristine Kjeldsand. Hun synes årets fjerde juledag har blitt en spesiell opplevelse for et revymenneske.

– Ja, for nå skulle vi egentlig ha vært på scenen og gjort de siste forberedelsene, sier hun.

Den digitale revyen som blir vist i kveld består av 11 videoinnslag med noe tidligere stoff, men også en god del nytt stoff.

Byr på forfriskninger

– Vi har mellom annet en Norge Rundt-reportasje på programmet, vi har forsket litt på hvordan den lokale Joker-butikken blir med nye eiere, og vi får være på en elgjakt som har vært vist tidligere. Dette blir forøvrig ikke kvelden for de dype funderingene. Vi satser på humor hele veien, sier Kjeldsand.

Revyen serveres i utgangspunktet uten inngangsbillett, men som ved alle andre store arrangement kan man kjøpe fra en rikholdig meny med vipps.

– Vi byr blant annet på både på en hel og en halv kopp kaffe, og sviskegrøt, frister Kristine Kjeldsand som håper at riktig mange setter seg foran skjermen i kveld. Det blir et historisk øyeblikk i lokal revysammenheng. Estimert spilletid for revyen blir om lag en time.