Ytringen

Koronaselvbestemt og halv maskin for håndballen

Terråk jenter 14 venter på nye kamper mens de spiller interne treningskamper.
 Foto: privat

Terråk jenter 14 venter på nye kamper mens de spiller interne treningskamper.
Foto: privat

Sissel Sørhøy er leder for håndballgruppa til Terråk IL og roser at foreldrene forsatt stiller opp på tross av korona-innskrenket aktivitet. Laget avgjør dels selv når neste kamp spilles.

Publisert:

– Vi har fortsatt satt alle vanlige kamper på vent og er så klart skeptiske til å bringe inn besøkende lag med tanke på mulig smitte. Vi får se i desember om kampene kan begynne igjen. Vi vurderer hele tiden faren ved å reise på kamp andre steder, eller å ta i mot besøkende lag, sier Sørhøy til Ytringen.

– Lege og lag

Hun forklarer at de har snakket en god del med kommuneoverlegen som tidligere har gitt råd og pålegg. Men i senere tid har han spilt ballen tilbake til laget som avgjør mer selv.

– Nå får vi hint og anbefalinger fra kommuneoverlegen. Så diskuterer vi internt i idrettslaget og finner fram til en samlet vurdering om vi skal ha lag på besøk og spille kamper. Hvis noen her skulle blitt smittet av korona, ville nedstengt håndball bli veldig tungt for ungene, foreldrene og oss som driver idrettslaget, fastslår Sørhøy.

– Trening viktig

I Terråk trener jenter og gutter for fullt. «Mini» og «10-er» har jente og guttelag, mens «12-er» og «14-laget» består av jenter. De spiller interne kamper.

– At lagene ikke spiller vanlige kamper er ugunstig. Det er når de spiller kamper lagene skjerper seg og blir bedre. Selv om vi trener får ikke lagene utviklingen de skal hatt. Å spille mot andre lag gir god motivasjon for de minste, sier hun og skryter av foreldrene som hjelper til mye.

– Vi har beholdt spillerne, ingen har sluttet som i større klubber. Sørlia/Egge fra Steinkjer skulle komme, men kampen er utsatt til etter jul. Vi håper er at «14-laget» skal til Steinkjer og spille i desember. «12-er» skal ha kamp hjemme mot Overhalla. Håpet er også å få lov til å ha turnering for 10-åringer midt i desember, avslutter Sørhøy og tar med at korona ikke går særlig utover økonomien til idrettslaget deres.

– Vi har nå 250 julenek som skal selges.