Ytringen

Kjærlighet har ingen grenser

Både Rosie og Stig Rødhyll gledet seg over å møtes igjen.
 Foto: Privat

Både Rosie og Stig Rødhyll gledet seg over å møtes igjen.
Foto: Privat

Kjæresteparet Elin Berg og Stig Rødhyll hadde ikke møttes på et halvt år. Grunnen er at hun bor i Sverige og han i Norge. Da er ikke nære møter forenelig med koronarestriksjonene. Men de to utflyttede bindalingene fant en løsning.

Publisert:

En svart motorsykkel buldrer i retning Riksgrensen ved Lierne kommune. Det har gått noen timer siden Stig Rødhyll startet fra heimen sin i Brønnøysund. Målet er å få møte kjæresten Elin Berg som bor på Gäddede. De har ikke truffet hverandre på et halvt år, og det er lang tid. Koronaen som rammet verden på etterjulsvinteren har forårsaket strenge restriksjoner for møter mellom svensker og nordmenn. For brønnøyværingen betyr dette at han må kjøre om lag 25 mil for å oppleve et kort møte på Riksgrensen.

Kaffe på grensen

Stig Rødhyll (61), som het Rottem til etternavn da han bodde i Bindal, og Elin Berg (61) har kjent hverandre siden de var barn. De vokste begge opp på Horsfjord, gikk i samme klasse på Kjella skole, og var ungdomskjærester.

Så gikk årene. For sju år siden fikk de kontakt igjen og fant sammen.

De har valgt å bo på sine respektive heimplasser, henholdsvis i Norge og Sverige. Under vanlige omstendigheter møtes de så ofte det er mulig.

De planla at denne onsdagen i juli skulle de ta en kopp kaffe sammen på Riksgrensen, bare for å se igjen hverandre og ta en prat.

Kort tid etter at Stig har parkert motorsykkelen på "lovlig" grunn, kommer Elin ruslende mot grensen. Hun har med hunden Rosie, og i sekken har hun kaffe og boller. Stig har også med seg kaffetermos.

Gjentar det gjerne

Det blir et hjertelig gjensyn og det går fint å kommunisere fra hvert sitt land med to- tre meters avstand.

– Daten vår varte i halvannen time. Det var lang nok tid å sitte på asfalten, sier hun og ler. Vi holdt riktig avstand etter gjeldende regler, bare hunden fikk gå mellom oss. Det var så hyggelig å se igjen Stig, for seks måneder er lang tid, sier Elin Berg.

Hun tror nok at de vil gjøre dette igjen om situasjonen skulle vedvare.

– Vi er ikke 17 år lenger, så det handler om å finne gode og positive løsninger for å møtes så ofte som mulig, sier Elin Berg.

Etter en etterlengtet prat, og en kaffestund i godværet, var det tid for å avslutte daten. Elin og Rosie hadde kortest vei heim. Stig Rødhyll kjørte de 25 milene tilbake til Brønnøysund. Minnet om et trivelig treff bidro nok til en grei heimtur. Man kan også konstatere at gammel kjærlighet ruster ikke.