Ytringen

Intimkonsert med åpenhjertig Åge Sten Nilsen

Åge Sten Nilsen serverte en naken og fin konsertopplevelse for pubikum i Nærøysund kulturhus torsdag kveld. Men hvor var publikum?

Publisert:

Mange har vært utsultet på kulturelle opplevelser, men det syntes ikke på oppmøtet i kulturhuset i Nærøysund torsdag kveld. Når en artist av Åge Sten Nilsens kaliber kommer på besøk så var det litt rart at ikke flere enn 30-40 personer tok turen. Men de som kjøpte billett fikk ihvertfall en fin konsert servert av Nilsen, som denne gangen sto helt alene på scenen med sin gitar.

Det er ingen tvil om at han har en imponerende stemmekontroll og går både høyt og lavt i spekteret. Det er utvilsomt skikkelig trøkk når han setter igang med rockelåter. Likevel var det de helt neddempede låtene som gjorde sterkest inntrykk.

Publikum fikk høre både egenskrevne sanger fra hans karrière og låter fra blant andre Queen. Og det må nok sies at Nilsen er en av få som kan tolke Queen på en verdig måte.

Han var også svært åpen omkring perioder i livet med alkoholmisbruk, og at han på et tidspunkt var så langt nede at han vurderte å ta sitt eget liv. Et klapp på skuldra og noen ord om at ting vil bli bedre fra en fremmed hjalp ham inn på rett spor igjen.

- Gi litt ros og trøst til de rundt deg. Det er ofte små ting som skal til, sa han før han framførte "Sommerfuglvinger", for deretter å avslutte med kanskje kveldens beste innslag - Queen-låta "You take my breath away".

Nilsen lovte å komme tilbake når ting blir litt mer normale igjen. Da forhåpentligvis også for et større publikum.