Ytringen

Ikke vent med å hente pakkene dine!

Gro Anita Langvik håper at folk er raske med å hente ut pakkene når de får melding om at den er kommet.
 Foto: Coop

Gro Anita Langvik håper at folk er raske med å hente ut pakkene når de får melding om at den er kommet.
Foto: Coop

I de kommende ukene skal flere millioner pakker sendes landet rundt. Extra Kolvereid er en av butikkene som gjør sitt ytterste for at julegaver og «Black week»-kjøp skal komme fram.

Publisert:

En eksplosiv økning i netthandelen gjør at det stadig blir mer å gjøre for butikker som har pakkeutlevering og Post i butikk. Tjenesten er viktig for kundene og gjør det enkelt og praktisk å sende og hente pakker.

– Nå er det høysesong for pakker, og vi må sørge for å bemanne både butikk og post, slik at kundene både får pakkene sine og handlet til jul, sier butikksjef Kristin Rosenvinge ved Extra Kolvereid.

Over 700 Coop-butikker har Post i butikk og pakkeutlevering, og mange butikker deler ut over 100.000 pakker årlig. På grunn av det økende pakkevolumet må mange butikker oppgradere «postkontoret» i butikken. Både Posten og PostNord tilbyr nye og større reoler, hyller og skap for å ta hånd om alle pakkene. Plakater som oppfordrer kundene til å hente pakkene tidlig er en selvfølge.

– Basert på veksten de siste årene, forventer vi å dele ut enda flere pakker enn i fjor. Det blir et stort antall pakker hver dag, så det sier seg selv at det ikke skal mye til føre det hoper seg litt opp. Da blir det mer jobb å sortere og håndtere de store volumene, så vi oppfordrer kundene våre til å hente pakkene sine så fort de får hentemelding, sier en travel butikksjef i en pressemelding.

En stadig større del av førjulshandelen skjer som netthandel.

– Vi trenger virkelig hjelp fra kundene våre. Den beste håndsrekningen de kan gi oss før jul er å hente pakkene med en gang meldingen kommer. Netthandelsveksten fortsetter i år også, og ligger hele 50 prosent høyere enn i 2019. Virket anslår at 10,9 milliarder kroner brukes på netthandel i årets to siste måneder. Handel på nett har fått en voldsom fart i pandemien, og har skapt et høyt og varig nivå, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge i pressemeldingen.