Ytringen

I vikingenes fotspor

Ole Petter Helmersen (35) med Noah (1) i meisen konkurrerte mot Nora Høgenhaug (8). Hvem som vant forblir en hemmelighet.

Ole Petter Helmersen (35) med Noah (1) i meisen konkurrerte mot Nora Høgenhaug (8). Hvem som vant forblir en hemmelighet.

Søndag arrangerte Leka Opplevelser familiedag i Skeisnesset med over 50 deltakere. Aktiviteter som bueskyting, melkespannholding, kasting på stikka var populære innslag for store og små.

Publisert:

På forhånd hadde arrangørene forberedt seg godt, blant annet var det satt opp skilter som viste vannstanden for hvert tusende år så langt tilbake som til 5000 år siden.

Leka Opplevelser hadde planlagt mange aktiviteter, men sykdomsfrafall blant arrangørene gjorde at ikke alle aktivitetene ble gjennomført. Allikevel virket det som små og store hadde en flott stund i området rundt Steinhytta på Skeisnesset.

Kaffe og kaker stod på menyen da følget nådde steinhytta, men underveis på turen informerte Arnfinn Holand og Kristin Floa om området, dets historie og planene videre for Skei Utvalgte Kulturlandskap.

– Vi arrangerer vandringer med fokus på både geologi og kultur hver søndag i juli og første søndag i august. Dyktige ungdommer har dette som sommerjobb, og de har utarbeidet opplegget selv, forteller Arnfinn Holand.

Kristin Floa forteller at et kulturlandskap som det på Skei ikke kommer av seg selv.

– Normalt ville hele nesset vært skog om det ikke hadde vært for villsauene. Denne typen sau har de samme genene som de hadde for flere tusen år siden, og var vidt utbredt langs kysten til midt i forrige århundre, nå er det igjen flere og flere som viser interesse for denne typen sauehold, sier hun.

Astrid Reppen og Ingri Elise Holand Floa var iført vikingedrakter som er produsert på Leka av Elsa Margrethe Reppen, som dessverre ikke var tilstede søndag grunnet sykdom.

Markus Frisendal startet showet med melkespannholding, men etter vel ett minutt var spannene i bakken.

– Tyngre enn forventet, men målet var faktisk ett minutt, ler Frisendal.

Under kasting på stikka ble det ganske tydelig at den voksne delen av gjengen var mer konkurranseinnstilt enn barna.