Ytringen

Hjertevarme i førjulstida

Gavmilde søstre ville gi bort sitt flotte dukkehus til noen som trenger det mer enn dem

Sofie Bergh Johansen (9) og Elise Bergh Johansen (11) er to gavmilde jenter, som ønsker å gjøre julen til andre barn bedre.
 Foto: privat

Sofie Bergh Johansen (9) og Elise Bergh Johansen (11) er to gavmilde jenter, som ønsker å gjøre julen til andre barn bedre. Foto: privat

Torbjørn Johansen, pappa til Elise (11) og Sofie Bergh Johansen (9) la den 13.desember ut et innlegg på Facebook hvor han fortalte at de to jentene ville gi bort dukkehuset sitt. Innlegget ble lagt ut på Selges, kjøpes byttes og gies bort Ytre Namdal, men ved dette innlegget fulgte ingen ordinær budrunde.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2021 kl 13:42

I innlegget pappa Torbjørn delte på Facebook forteller han at Elise og Sofie er blitt større og føler seg ferdig med dukker og dukkehus. Dette bekrefter også jentene selv da vi tok en prat med de. De forteller at de aldri brukte dukkene og dukkehuset lengre.

– Vi lekte ikke noe særlig med det lengre, og da kan vi bruke plassen på rommet til andre ting, forteller jentene.

Dukkehuset, dukkene, og alt inventaret som følger med tar nemlig opp en god del plass på rommet deres.

Historien bak dukkehuset er at Elise fikk det til bursdagen sin da hun fylte fire år. I ettertid ble dukkehuset brukt mye av jentene sammen, men etterhvert som de ble større ebbet interessen for dukker og dukkehus ut.

– Når vi var mindre lekte vi med det hele tiden, men hvis vi først bruker det nå så er det kun i noen få minutter, forklarer de gavmilde jentene.

Det store dukkehuset som gis bort, med alt inventaret, og dukker.
 Foto: privat

Det store dukkehuset som gis bort, med alt inventaret, og dukker. Foto: privat

Gavmilde barn

Far Torbjørn Johansen forteller at de har snakket om trang økonomi, og at det ikke er alle som har råd til like mye som andre i juletider.

– Vi har jo snakket mye rundt dette med at ikke alle har muligheten til å handle like mye - og spesielt nå i jula, forklarer Johansen.

Han forteller videre at han blant annet har tatt med jentene og kjøpt inn mat til matkassekurvene som står spredt rundt på de ulike dagligvarebutikkene på Rørvik.

– Jentene ville til og med bruke sine egne ukepenger på å kjøpe inn mat til de som ikke har så mye til overs, legger han til.

Her fikk jentene lov til å bruke sine egne penger og sine splitter nye VISA-kort til å donere bort mat til matkassene.

Ingen vanlig budrunde

Da innlegget til Elise og Sofie ble delt på Facebook fikk det raskt mye oppmerksomhet. Mange hundre likerklikk, og et titalls kommentarer. Det var tydelig at dette ble tatt godt i mot av folket i ytterdistriktet, men her var det ikke hvem som helst som kunne gå seirende ut av budrunden.

Det sto nemlig opplyst i annonsen at her var det ikke førstemann til mølla, men her handlet det rett og slett om hvem som fortjente og trengte det mest.

Dukkehuset er fortsatt av god kvalitet i tre, og fremstår som nytt og er fullt innredet. Det var pappa Torbjørn og mamma Ingrid som kjøpte det.

De to jentene bruker mer enn gjerne ukepengene sine til å donere mat til frivillighetssentralens matkasser.
 Foto: privat

De to jentene bruker mer enn gjerne ukepengene sine til å donere mat til frivillighetssentralens matkasser. Foto: privat

– Vi fikk inn mange meldinger etter at vi la ut innlegget, forklarer pappa Torbjørn.

Han sier at det ikke var så mange som ville ha dukkehuset selv, men som hadde tips til andre som ville ha større bruk for det.

Elise og Sofie forteller selv at de gjerne ville gi det bort til noen som kunne glede seg til å leke med det, slik som de hadde hatt glede av det i mange år.

Pappa Torbjørn legger også til at det var jentene selv som fikk velge hvem de ville gi bort dukkene og dukkehuset til. De har fått tatt del i hele prosessen, og nå har valget falt på en familie i distriktet som vil få et fint dukkehus fra to gavmilde jenter til jul.