Ytringen

Inge fant stort hull i bakken i Ottersøy

Inge Fornes er ofte på farten for å ta bilder av båter som passerer i Nærøysundet. For et par uker siden kom han over denne jettegryta bare et par hundre meter fra Eidshaugvegen i Ottersøy.
 Foto: Andreas Gatare Øvergård

Inge Fornes er ofte på farten for å ta bilder av båter som passerer i Nærøysundet. For et par uker siden kom han over denne jettegryta bare et par hundre meter fra Eidshaugvegen i Ottersøy. Foto: Andreas Gatare Øvergård

Da Inge Fornes skulle ta bilder av båter som passerte i Nærøysundet var det noe helt annet som fanget hans oppmerksomhet.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2022 kl 23:21

Inge Fornes er bosatt i Holandsvegen, men følger med på AIS hvilke båter som passerer i Nærøysundet.

Da han for et par uker siden kjørte for å ta bilde av en båt, gjorde han en helt annen oppdagelse bare et par hundre meter fra Eidshaugvegen i Ottersøy.

- Jeg tar ofte turen til sundet for å ta bilder av skipstrafikken, denne gangen valgte jeg å ta turen over haugen over veien fra det nye byggefeltet langs Eidshaugvegen. På turen tilbake fikk jeg plutselig øye på jettegryta, forteller Inge.

Hullet han fant er rundt 120 cm i diameter, og nesten helt rundt i formen. Veggene er nesten helt glatte.

- Dybden er vanskelig å spå da det har hatt noen tusen år på å gro igjen, men det er fascinerende å se hvilke enorme krefter som har vært i sving for å skape jettegryta, smiler Inge.

Om jettegryta er kjent blant lokalbefolkninga vet ikke Inge, men han ville likevel gjøre folk oppmerksomme på at den er der.

- Aller helst skulle den vært merket, om noen går seg ned i den kan de slå seg stygt, sier han.