Ytringen

Leserinnlegg:

Et hjertesukk om flagging

Foto: Dean Moriarty

Foto: Dean Moriarty

av Trygve B. Holm

Publisert:

Har lagt merke til debatten som har gått i Nærøysund, om hvorvidt prideflagget skal henge på alle kommunens flaggstenger en hel måned minus en dag (29 d) Etter hva jeg forstår er det Senterpartiet som har fremmet denne saken i Nærøysund, men flere partier er nok sympatisører. Budskapet ser ut til å være: En hyldest til mangfoldet.

Her kommer mitt hjertesukk!

Hva med oss som ikke kan stille seg bak pride-flagget. Og la det med en gang være sagt, jeg har ingen problemer med at noen tenker og lever anerledes enn meg. De skal alle ha min respekt.

Men så var det dette med mangfold da?

Selv tilhører jeg Baptistmenigheten i kommunen. Med medlemmer, menighetsbarn og tilhørige, er vi rundt 300. Tar vi med Pinsemenigheten, med flere barnerike familier, representerer nok de rundt 400. Tar vi også med misjonsorganisasjonene og kristne i andre sammenhenger, komme det nok ytterligere 600 – 700 til. Som dere ser, i dette mangfoldet er vi mange.

Og her er jeg frimodig: Det er vi som utgjør en forskjell! Jeg synes til og med vi fortjener å bli flagget for, f.eks. fra Palmesøndag til Pinsedag. Og for oss holder det med Det Norske Flagg. I det har vi korset. Det er rødt, det er hvitt, og det er blått, og det forteller hvilken arv vi har bygget Norge og Nærøysund på siden 1814.

Tar vi også med de heterofile ekteskap og samboende, uavhengig av åndelig ståsted, blir vi ganske mange og vi utgjør et mangfold. Jeg synes vi fortjener å flagges for, kanskje fra august til og med desember.

I frivillighetens år, er det mange organisasjoner, lag og foreninger som utgjør et humanitært mangfold. De er mange og fortjener å bli flagget for. Og, skulle vi også ta med helse, pleie og omsorgs sektorene i kommunen vår. Som gjør en formidabel jobb hver dag, som gagner oss alle. Skulle vi flagge for hver i sær av disse tjenestene, ville det i beste fall bitt en uke igjen til pride-flagget

Til slutt vil ta med noen strofer fra Kongesangen, av Zavadi Nhonzy: Gud velsigne Kong Harald, Gud velsigne Dronning Sonja, Gud velsigne Kongehuset og hele Norges land. God Påske.