Ytringen

Dro på kirkesafari til Valøya

Aktører under "Kirkesafarien". F.v.: Kjell Arve Borgan, Sølvi Vik Brækkan, Ann Kristin Avdem Grande og Dan Ramstad.
 Foto: Knut Grindvik

Aktører under "Kirkesafarien". F.v.: Kjell Arve Borgan, Sølvi Vik Brækkan, Ann Kristin Avdem Grande og Dan Ramstad. Foto: Knut Grindvik

Valøy kirke, badet i sol fra skyfri himmel og med behagelig temperatur, tok i mot sine frammøtte til «Kirkesafari» på 13. søndag i treenighetstiden.

Publisert:

Til åpning spilte Kjell Arve Borgan på trekkspill sin egenkomponerte vals som hadde tittelen «Koronavalsen».

Sogneprest Ann Kristin Avdem Grande kunne ønske et tjue talls publikum hjertelig velkommen til et times langt program med mye sang og musikk.

Kjære og kjente sanger fra sangboka «Syng med», med blant annet "Alltid freidig", "Mellom bakkar og berg", "Den glade vandrer", "Kråkevisa", "Mot i brystet" og "Fola, fola blakken", runget i kirkebygget, mens Sølvi Vik Brækkan, godt hjulpet av kantor Dan Ramstad på orgel, framførte «Vise for gærne jenter», "Du ska få en dag i mårrå", "Fager kveldsol smiler" og "Lys og varme".

Foto: Knut Grindvik

Foto: Knut Grindvik

Knut Grindvik kåserte om Valøykirkas historie over tittelen «Valøy kirke-50 år. Fra skole til kapell og kirke.»

Det var i 1908 at Valøy og Skjærvær kvinneforening startet opp arbeidet med å reise ei kapellkirke i Valøya, og det ble en lang prosess. Det skulle gå hele 64 år før Valøy kapell, nå kirke, ble en realitet. Kapellkirka ble innviet av daværende biskop Tord Godal søndag den 20. august 1972. Sogneprest i Vikna den gang var Ole Henrik Sørensen.

Greta Skarstad, Ingjerd Kjønsø, Malfrid Bjørnerås og Else Hansvik Storsul.
 Foto: Knut Grindvik

Greta Skarstad, Ingjerd Kjønsø, Malfrid Bjørnerås og Else Hansvik Storsul. Foto: Knut Grindvik

Valøy kapell- og velforening ved Kristin Wigdahl, stod for serveringa under kirkekaffen med mange gode og velsmakende kaker.

Knut Grindvik overrakte blomster til den driftige kapellforeninga med hilsen fra Ytre Vikna pensjonistlag, som en stor takk for den formidable jobben de har gjort gjennom mange år.

Kirka framstår i dag i god stand, og de kirkesøkende kan glede seg over et prektig Gudshus.

Ikke det helt store oppmøtet, men de som var tilstede fikk ei fin stund i den nå 50 år gamle kirka som ble innviet i 1972.
 Foto: Knut Grindvik

Ikke det helt store oppmøtet, men de som var tilstede fikk ei fin stund i den nå 50 år gamle kirka som ble innviet i 1972. Foto: Knut Grindvik