Ytringen

Dette blir Lekas nye attraksjon

Tor Even Stene og Mariusz Zolkovski jobber for Erling Pedersen graveservice som utfører arbeidet på åarken.
 Foto: Lillian Lyngstad

Tor Even Stene og Mariusz Zolkovski jobber for Erling Pedersen graveservice som utfører arbeidet på åarken. Foto: Lillian Lyngstad

Byggingen av Leka aktivitetspark er i full gang. Målet er at det store parkanlegget skal stå klart til skolestart.

Publisert:

Det jobbes for full på området hvor det snart skal bli en ny aktivitetspark på Leka.

Aktivitetsparken etableres på en gammel grusbane ved Leka barne- og ungdomsskole. Parken skal fungere som et område for egenorganisert/uorganisert aktivitet få tvers av generasjoner. Etableringen på valgte område sørger for nærhet til skole og til eksisterende idrettsanlegg som ballbinge, fotballbane, akeanlegg, svømmehall, flerbrukshall og turområde, heter det i prosjektbeskrivelsen.

En sykkelbane er allerede på plass og etter hvert skal det bli gapahuker, lekeapparat, en scene, klatretårn på seks meter, en sju meter lang sklie og andre apparat. Det skal plantes tre, det blir lys, trampoliner og klatrepåler for å nevne noe.

En sykkelbane er allerede på plass.
 Foto: Lillian Lyngstad

En sykkelbane er allerede på plass. Foto: Lillian Lyngstad

– Status for parken er at monteringsarbeidet pågår for fullt nå, men vi ligger ganske langt etter skjema, sier kommunalsjef for teknisk og eiendom i Leka kommune, Rune Saus. Opprinnelige var det sagt at parken skulle være ferdig 15. juli, men på grunn av utfordringer med grunnforholdene blir det en del forsinkelser.

– Vi startet arbeidet i fjor høst med grunnarbeidene, sier han og forteller at det ble store utfordringer med tanke på grunnen i området.

– Vi måtte blant annet sprenge i fjellet og senke vannstanden med en meter, sier han og forteller at de egentlig skulle vært ferdig rundt skoleslutt.

– Men nå går arbeidet framover, og dette blir veldig bra, sier Saus som håper at dette blir et tilbud til glede for alle.