Ytringen

Demensforeninga gjennomfører 52 arrangement: - Ja, no går det likar

Beboer Tuppa Sørenmo og vert Marianne tar en svingom.

Beboer Tuppa Sørenmo og vert Marianne tar en svingom.

Denne uka gikk startskuddet for prosjektet "Det går likar bo" i regi av Demensforeninga i Nærøysund. 300.000 kroner skal i tiden framover brukes på å skape kulturelle opplevelser for de eldre i kommunen. Så langt er 52 arrangement planlagt.

Publisert:

Demensforeninga har fått 300.000 kroner fra Dam-stiftelsen og disse pengene skal brukes på konserter og kulturelle opptredener fra nå og fram til mai neste år, sier aktivitetsleder og koordinator for prosjektet "Det går likar no", Tone Iren Nygård.

Arrangementene skal gjennomføres på Nærøy bo og behandlingssenter, Bjørkåstunet, Sjøsiden, Soltoppen og Rørvik sykestue.

Mandag var det klart for det første arrangementet, som var en konsert og allsangstund med Arne Martin Brun og Solveig Livik Solvang. De presenterte gode, gamle slagere for de eldre som på forhånd hadde fått lov til å komme med ønsker om hvilke sanger de ville høre.

Helga Moen i Nærøysund Demensforening forteller, at på grunn av korona har aktiviteten ved institusjonene vært liten. Derfor er de glade for å endelig kunne formidle oppplevelser til de eldre igjen.

– Nå har vi det veldig inndelt når vi gjennomfører, men vi håper at vi etter hvert skal få til litt flere felles arrangement, ser hun og forteller at arrangementene som er planlagt nå skal være en uke på Kolvereid og neste uke på Rørvik framover. Til sammen er det planlagt 26 arrangement på hvert sted.

– Besøksverten på avdelingen arrangementet holdes, skal ivareta de frivillige som bistår som ledsagere men også aktørene som skal opptre. De skal også påse at smittevernregler blir ivaretatt. Kommuneoverlegen er også involvert i prosjektet, tiltaket er godkjent så lenge det er aktører på 2-3 personer. Aktørene må også følge alle smittevernregler. Skulle det bli endringer i besøksrestriksjonene så vil de frivillige ledsagerne bli erstattet med avdelingens besøksverter som sørger for å få gjennomført aktiviteten, sier Nygård.

Nå blir det altså mindre grupperinger som skal underholde, men etter jul håper de å kunne leie inn større aktører som kor og korps og band.