Ytringen

Barna koste seg på cup i godværet

Stein Arild Sandnes og Eirik Haugerøy fra arrangørklubben.

Stein Arild Sandnes og Eirik Haugerøy fra arrangørklubben.

Lørdagens barnecup i Varøya samlet rundt 300 unge og håpefulle fotballspillere som til sammen spilte nærmere 300 kamper. Tradisjonen tro var det også i år godt vær under cupen, noe leder i Nærøy idrettslag Stein Arild Sandnes sier skyldes at været er spesialbestilt for hvert år.

Publisert:

I forkant av barnecupen var 51 lag påmeldt, men ett lag meldte avbud før startsignalet gikk. Arrangørene hadde på forhånd invitert lag fra Nærøysund, Leka og Bindal.

I år var cupen delt opp i to tidssekvenser hvor de minste spillerne var i aksjon først på dagen, og de eldre kom etter at de første kampene var ferdigspilte. Spillerne var i alderen 6-12 år.

– I tillegg har vi delt inn banene i to kohorter for å bedre smittevernstiltaken ytterligere, forteller Stein Arild Sandnes, leder i arrangørklubben Nærøy IL.

Tradisjonen med barnecup i Varøya begynner å bli lang, kanskje for lang.

– Ærlig talt har vi holdt på så lenge at jeg ikke lenger husker hvor lenge, ler Sandnes.

– Det ble et litt annet format enn tidligere i år grunnet korona, men folk holder seg stort sett til reglene, det er tydelig at det settes pris på at vi velger å arrangere cupen, konkluderer Eirik Haugerøy.

– De i alderen 6-9 år har ingen etablert serie, så dette er deres eneste kamparena, legger Sandnes til.

På nedre bane spiller Rørvik internoppgjør, Rørvik 1 møter Rørvik 2, og sistnevnte stikker til slutt av med seieren i denne kampen. Det ser ikke ut til å spille så stor rolle, gleden med å få møtes og spille fotball er hovedfokuset under cupen i Varøya.

Kolvereid spiller også mot et lag fra Rørvik, dette i klassen Jenter 10. Kampen ender med tap for de sorte og gule, men det er bare få minutter til neste kamp, så det er ikke tid til å sture over det. Lagleder er raskt på plass og forteller hvem som skal starte neste kamp, og gir råd om hvordan den skal spilles for å bedre resultatene.

På øvre bane møtes Nærøy og Rørviks lag hvor spillerne er født i 2013. Da journalisten kommer bort til banen har Nærøy en kjempestor sjanse, men en god benparade fra keeper Linnea Benedicte Buvarp gjør at sifrene ikke blir verre enn 5-3 til Nærøy.