Ytringen

Bindal:

Arrangerte støttekonsert for Ukraina

KorTriveligiÅa var et av korene som deltok under konserten.
 Foto: Jens Christian Berg

KorTriveligiÅa var et av korene som deltok under konserten. Foto: Jens Christian Berg

Kirkemusikalsk Råd i Bindal menighet, sto bak støttekonserten i Solstad kirke forrige tirsdag. I den forbindelse var givergleden stor. Det kom inn en pen sum som går til Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger fra Ukraina.

Publisert:

Det er en tradisjon at Kirkemusikalsk råd arrangerer salmekvelder. Disse arrangementene veksler mellom Solstad kirke og Vassås kirke. Forrige tirsdag kveld deltok vel 60 personer denne vårens salmekveld i Solstad kirke. Denne gangen var konseptet utvidet til en støttekonsert, og hadde "I fellesskap og solidaritet med Ukraina" som tema. Konserten ble innledet med et musikalsk innslag, som var Ukrainas nasjonalsang.

Fra salmekveld til støttekonsert
Inntekten fra kvelden var basert på vipps fra publikum, og i sin helhet viet til Kirkens nødhjelps arbeid for flyktninger fra Ukraina.

– Salmekvelden ble en fin konsert med bra besøkstall, på en vanlig tirsdagskveld. Jeg anslår at det var om lag 60 personer i kirka, opplyser Jens Christian Berg som hadde oppdraget som konferansier.

Vanligvis er disse kveldene basert på felles salmesang. Denne gangen bidro i tillegg korene KorTriveligiÅa og Bindalsidet songlag med korsang. Trosopplærer Aud Renate Tollefsen og årets konfirmanter i Bindal menighet medvirket også til å skape en fin kveld, samt organist Geir Allan Reitan. Konfirmantene tente lys og leste tekster. Dette er et ledd i konfirmantundervisningen.

Vel 10.000 kroner
Det var også stor giverglede i forbindelse med konserten. Gruppa B-gjengen som i utgangpunktet la fram forslaget om støttekonsert for Ukraina, ble forhindret til å delta. De donerte imidlertid en fin sum til innsamlingsaksjonen.

– Det har også kommet inn en del penger i etterkant av konserten. Så langt har vi mottatt tilsammen 10.450 kroner som går til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid for Ukraina, opplyser kirkeverge Marte Breisjøberg.