Ytringen

Kontroll i Nærøysund:

16 fikk kjøreforbud, og en bil ble avskiltet

Mange kjøretøy ble kontrollert i løpet av mandag og tirsdag denne uken.
 Foto: Statens vegvesen

Mange kjøretøy ble kontrollert i løpet av mandag og tirsdag denne uken. Foto: Statens vegvesen

I går hadde Statens vegvesen kontroll i Ytre Namdal, og det viste seg å være mer enn nok å ta tak i. Spesielt reagerer kontrollørene over manglende bruk av bilbelte.

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2022 kl 13:26

11 tunge kjøretøy, og 81 lette kjøretøy ble kontrollert i Nærøysund i løpet av sist tirsdag. I tillegg ble 480 kjøretøy observerte for bruk av bilbelte.

Av disse fikk 16 kjøreforbud, mens en bil ble avskiltet på stedet for manglende EU-kontroll.

Flust med bøter
Hele 16 pådro seg 1.500 kroner bilbeltegebyr, i tillegg fikk fire 500 kroner gebyr for ikke å ha med vognkort eller førerkort.

En fører hadde ikke riktig bruk av nummerskilt og det kostet vedkommende 3.000 kroner. En annne fikk 5.000 kroner gebyr for ikke å ha fornyet sertifikatet innen utløpsdato.

Til sammen ble det utstedt gebyrer for 34.000 kroner i løpet av kontrollen.

Denne lasten ble ikke godkjent av Statens vegvesen i går.
 Foto: Statens vegvesen

Denne lasten ble ikke godkjent av Statens vegvesen i går. Foto: Statens vegvesen

En mistet lappen
En fører ble anmeldelt for kjøring uten gyldgig sertifikat til å kjøre klasse BE som er for bil og tilhenger med samlet tillat totalvekt over 4250 kg.

Anmeldelse ble det også for en som ikke hadde tilstrekkelig lastsikring etter at føreren hadde kjørt med en stort batteri-lader (vekt 1800kg) som ble sikret med to fiberband hvorav dene ene var slakk. Kontrollen avdekket med det manglende sikring av last.

Andre tekniske mangler var ikke-godkjent senkesett, ulovlig ratt, flere antall lysfeil, svak brems på tilhenger, feil dekk/felg kombinasjon, solfil foran B-stolpe, skadet kjennemerke mm, støy, ikke godkjent eksos anlegg med mere.

En MC-fører fikk kjøreforbud som følge av for høy støy på sykkelen.
 Foto: Statens vegvesen

En MC-fører fikk kjøreforbud som følge av for høy støy på sykkelen. Foto: Statens vegvesen


14 fikk bruks- eller kjøreforbud
To fikk kjøreforbud for ikke å ha tilstrekkelig sikring av last. En fikk kjøreforbud for manglende EU-kontroll, mens en annen ble avskiltet på stedet for manglende EU-kontroll.

Et kjøretøy for bruksforbud for manglende forskriftsmessig bruk av kjennemerke, mens to fikk bruksforbud fordi lys eller kjennemerke var delvis dekket av last.

Bruksforbud ble det også for en fører som hadde manglende merking på utstykkende gods, mens to må sørge for å ordne opp med manglende lys på tilhengeren sin. To fikk bruksforbud fordi overhenget på lasten var større enn tillat.

En MC-fører fikk kjøreforbud som følge av for høy støy på sykkelen.

En lastebil for bruksforbund avrenning fra fisketransport.

To fikk kjøreforbud for manglende eller utgått gyldig sertifikat.

Lover flere kontroller
– Det blir flere kontroller i Ytre Namdal fremover, sier overingeniør Mariusz Szymczyk i Statens vegvesen til Ytringen. Han var ikke fornøyd med det han så i løpet av de to dagene kontrollørene jobbet i distriktet.

Kontrollene ble holdt fra Kolvereid til Rørvik og tallene viser at det er en del som må lese seg litt bedre opp på veitrafikkloven.

– At 16 av 480 kjører uten bilbelte er ikke bra. Vi vet at bilbelte redder liv, og når så mange velger å ikke følge regelverket så må vi intensivere for tilstedeværelse.